maandag 19 mei 2014

D'Buerg vu Simmer


Het is niet bekend wanneer de burcht van Septfontaines precies gebouwd werd. In elk geval was al in 1192 sprake van een "Heer van Septfontaines", een zekere Tider. En in 1233 werd het kasteel door Jean de Septfontaines onder de bescherming van gravin Ermesinde van Luxemburg gesteld.
In 1600 liet de toenmalige slotheer, Christoph von Criechingen, een enorme toren in renaissancestijl bouwen bij de noordelijke ingang.

De burcht werd, zoals zoveel kastelen in Luxemburg, op den duur door geldgebrek verwaarloosd. Al in 1731 raakte hij in verval. Later woonde er een schaapherder in, tot de burcht rond 1780 door brand werd verwoest. Tot grote schrik van de inwoners van het lager gelegen dorp, want brandende brokstukken van het kasteel scheerden over de daken van hun huizen.

In 1920 werd geprobeerd het slot zo goed en zo kwaad als het ging te restaureren. Helaas werd daarbij nauwelijks gelet op historische en architectonische feiten.
Tegenwoordig is het kasteel in privé-bezit en niet toegankelijk voor bezichtiging.

 

D'Buerg vu Simmer (Septfontaines Castle)
It is not clear when the castle of Septfontaines was built. Fact is, there is a reference in 1192 to a man named Tider, who was "Lord of Septfonaines". And in 1233 the castle was placed under the protection of Ermesinde, Countess of Luxemburg, by Jean de Septfontaines.
In 1600, Christoph von Criechingen owned the castle and built a huge Renaissance tower at the northern entrance.

As so many castles in Luxembourg, it was eventually neglected, due to lack of money. In 1731 it was already rather deteriorated. Later on, a shepherd lived in the castle, until it was destroyed by a fire in 1780. Which really disturbed the inhabitants of the village below, because burning fragments of the castle flew over their rooftops.

In 1920 a restoration of the castle was attempted. But unfortunately there was little attention payed to historical and architectual requirements.
Today the castle is private property and not open to visitors.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten