dinsdag 8 april 2014

Schlass Bierg


Als groothertog heb je natuurlijk recht op een fraai onderkomen. En Groothertog Henri heeft er zelfs meer dan één. Er is het overbekende "Palais Grand-Ducal" in Luxemburg-stad, dat vooral een 'werkpaleis' is en waar buitenlands bezoek en vertegenwoordigers van de regering ontvangen worden.
Maar er is ook een familieresidentie. En ook dat is een indrukwekkend gebouw. "Schlass Bierg" - Kasteel Berg - ligt in Colmar-Berg, een plaatsje tussen Ettelbruck en Mersch.
Het oorspronkelijke kasteel werd in de 13e eeuw gebouwd. In 1845 kocht de toenmalige groothertog Guillaume II het terrein met de ruïne en liet het ingrijpend verbouwen. In 1907 besloot groothertog Guillaume IV het oude kasteel af te breken en een nieuw te laten bouwen. Dat was in 1911 voltooid, en sindsdien is dit de privé residentie van de groothertogelijke familie.
Nadat het in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers was bezet, is het paleis nog een keer drastisch verbouwd. Het huidige gebouw werd in 1964 voltooid.

 


Berg Castle
Being a grand duke, you are entitled to a beautiful residence. And Grand Duke Henri even has more than one. There is, for instance, the famous "Palais Grand-Ducal" in Luxembourg-city, which is mainly a working palace, where foreign visitors and represenatives of the government are received.
But there is also a family residence. And that too is an impressive builing. "Schlass Bierg" - Berg Castle - is situated in Colmar-Berg, a town between Ettelbruck and Mersch.
The original castle was built in the 13th century. In 1845, Grand Duke Guillaume II bought the site and the ruins and did some serious restoration. In 1907, Grand Duike Guillaume IV decided to demolish the old castle and have a new one built. It was completed in 1911, and since that time this is the private residence of the Grand Ducal family.
After World War II, when it was occupied by the Germans, the castles was restored once again. The present building dates back to 1964.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten