maandag 30 juni 2014

Ernest Derulle


Een man in een soort vikingschip, met daarboven de Amerikaanse adelaar... Waarschijnlijk is dit het merkwaardigste grafmonument in Luxemburg-stad - en misschien zelfs wel in heel Luxemburg.

Het graf is van Ernest Derulle. Geboren in 1851 als telg uit een familie die zich al jarenlang bezighield met het organiseren van reizen en het adviseren van emigranten. Aanvankelijk hadden ze een reisbureau in Nospelt en later in Luxemburg-stad.
Ook Ernest was gefascineerd door reizen en andere landen. Hij verbleef langere tijd in Amerika, werkte als Amerikaans consulair agent in Luxemburg en probeerde in 1873 zelfs - vergeefs - Amerikaans staatsburger te worden.
Hij stierf op 13 december 1912.

 

Ernest Derulle
A man in some sort of viking vessel, with the American eagle above him... This is probably the weirdest gravestone in Luxembourg-city - and maybe even in all Luxembourg.

It is the tomb of Ernest Derulle. Born in 1851 as member of a family that had specialized in organising journeys and advising emigrants. They started their travel agency in Nospelt and later moved to Luxembourg-city.
Ernest himself was also fascinated by travelling and visiting foreign countries. He lived in the USA for a while, worked as the USA consular agent in Luxembourg and in 1873 he even tried - in vain - to become an American citizen.
He died on December 13, 1912.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten