zondag 3 augustus 2014

Buerg Useldeng


De burcht van Useldange ligt op een heuvel, 250 meter boven de zeespiegel. Hij werd eind van de twaalfde eeuw gebouwd, in opdracht van Theobald van Useldange.
In 1479 werd de burcht in beslag genomen door Maximiliaan I, die Christopher van Baden belastte met het onderhoud ervan. Tijdens de oorlog tussen Frankrijk en Bourgondië is de burcht gedeeltelijk verwoest, en in het begin van de 18e eeuw raakte hij ernstig in verval. Maar de torens en een groot deel van de muur zijn bewaard gebleven. Die zijn tussen 1990 en 2008 zo goed mogelijk door de Luxemburgse staat gerestaureerd.



Buerg Useldeng
Useldange castle is situated on a hill, 240 metres above sealevel. It was built at the end of the twelfth century, for Theobald of Useldange, who was the first owner.

In 1479 the castles was confiscated by Maximilan I, who charged Christopher of Baden with its upkeep. During the war between France and Burgundy, the castle was partly destroyed, and in the beginning of the 18th century it fell increasingly into disrepair. But the towers and a large part of the wall were kept. They were restored between 1990 and 2008 by the Luxembourgish state.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten