woensdag 13 augustus 2014

Kropemann


Volgens de overlevering is de "Kropemann", het symbool van de gemeente Redange, een boze watergeest die in de Attert leeft. Met zijn "Krop" - een haak aan een lange stok - probeerde hij voorbijgangers in de rivier te trekken, waar ze dan voor hem moesten werken.

Het verhaal van Kropemann werd vooral gebruikt om jonge kinderen angst in te boezemen voor water, zodat ze niet in een van de talrijke rivieren of in een waterput zouden vallen.

Bij het gemeentehuis van Redange staat sinds 2000 een beeld van de Kropemann. Het is een creatie van de Belgische kunstenaar Jef Claerhout.

 

Kropemann
According to tradition the "Kropemann", symbol of the community of Redange, is an evil water creature, living in the Attert. With its "Krop" - a hook at the end of a long pole - it tried to pull passersby into the river, where they had to work for the creature.

The story about Kropemann was told to make young children afraid of water, so they would not fall into one of the many streams or into a water well.

Near the city hall in Redange a statue of the Kropemann was placed in 2000. It is a creation of the Belgian artist Jef Claerhout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten