zaterdag 19 juli 2014

Trinitariërklooster


De Trinitariërorde werd in 1198 opgericht door Jean de Matha en Félix de Valois. De orde hield zich vooral bezig met het vrijkopen van christenen die tijdens de Kruistochten in moslimlanden gevangen waren genomen. Eenderde van hun inkomsten werd daaraan besteed. Eenderde was bedoeld voor het verzorgen en verplegen van zieken, en eenderde was voor de orde.
Door een schenking in 1248 van graaf Heinrich, wiens vader tijdens een kruistocht gevangen genomen was en door de orde werd vrijgekocht, kregen de Trinitariërmonniken een stuk grond in Vianden. Daar bouwden ze een kerk, een klooster en en ziekenhuis. Het was de enige vestiging in Luxemburg van deze orde.

 

Trinitarian convent
The Trinitarian order was founded in 1198 by Jean de matha and Félix de Valois. Their core business was providing the ransom for christians who were held captin in muslim countries during the Crusades. One third of their earnings were used for that purpose. One third was spent on caring for the sick and one third was meant for the order itself.

In 1248 Count Heinrich gave the Trinitarian monks a peace of land in Vianden, after they had redeemd his father, who was taken prisoner while on a Crusade. They built a church, a convent and a hospital on it. That was the only settlement of the order in Luxembourg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten