donderdag 31 juli 2014

Charly Gaul


Charly Gaul werd op 8 december 1932 geboren in Luxemburg-Pfaffenthal. Hij won in 1956 de Tour de France en in 1959 de Giro d'Italia, en bovendien een groot aantal nationale wielerwedstrijden. Hij was een grandioze klimmer en had als bijnaam "Engel van de bergen".
In 1999 werd hij uitgeroepen tot "Luxemburgs sportman van de eeuw".

Volgens onbevestigde bronnen bedreef hij na het beëindigen van zijn sportcarrière een half jaar lang een bar in de buurt van het station van Luxemburg. Daarna trok hij zich zonder duidelijke reden terug in de bossen van de Ardennen, in een hut zonder elektriciteit en stromend water. Na zo'n twintig jaar kwam hij terug naar de hoofdstad, waar hij tot aan zijn dood een burgerlijk bestaan leidde.
Hij stierf op 6 december 2005 in Luxemburg-stad.

 

Charly Gaul
Charly Gaul was born on December 8, 1932, in Luxemburg-Pfaffenthal. In 1956 he won the Tour de France and in 1959 de Giro d'Italia - an a lot of other international cycling races. He was an excellent climber, which gave him the nickname "Angel of the mountains".
In 1999 he was chosen as Luxembourg's "sportsman of the century"

According to some - not really reliable - sources, he owned a bar near the railway station in Luxembourg-city for about six months after retiring from professional racing. Then, without an obvious reason, he moved to a small hut in a forest in the Ardennes, without electricity or plumbing. Around twenty years later he returned to the capital, where he lived quietly until his death, on December 6, 2005.

1 opmerking:

  1. Die ken ik nog, maar hij won de Tour in 1958. Gaul was kopman van een Nederlands-Luxemburgse tourploeg, dus de zijn overwinning werd ook uitgebreid gevierd in Nederland.
    Geert

    BeantwoordenVerwijderen