zaterdag 27 september 2014

Sentier Fred Welter


Fred Welter werd in 1921 geboren in Scheidgen. Al op jonge leeftijd was hij bijzonder geïnteresseerd in het Luxemburgs landschap en bovendien een enthousiast wandelaar. Van beide hobby's kon hij zijn beroep maken, toen hij als ambtenaar bij het ministerie van Toerisme verantwoordelijk werd voor het ontwikkelen, in stand houden en uitbreiden van een netwerk van lokale wandelwegen, de "circuits autopédestres".

Hij stierf in 1973. Na zijn dood werd bij de ingang van de "Ponteschgronn", een vallei bij Scheidgen, een herdenkingsplaquette voor hem aangebracht, op de plek die ook het startpunt is van het "Sentier Fred Welter", een wandelroute van 23 kilometer door "Klein Zwitserland", in de Luxemburgse Ardennen.

 

Sentier Fred Welter
Fred Welter was born in 1921 in Scheidgen. At a young age he was already highly interested in the nature of Luxembourg and an enthusiastic wanderer as well. He managed to combine both hobbies in his work, then as a government official he was responsable for the development, maintenance and expansion of a complex of local wanderways, the "circuits autopédestres".

He died in 1973. After his death, a memorial plaque was placed at the entrance of the "Ponteschgronn", a valley near Scheidgen. It also marks the starting point of the "Sentier Fred Welter", a walking route of 23 kilometres crossing "Little Switzerland", in the Luxembourgish Ardennes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten