woensdag 15 januari 2014

Kasteel van Schengen


Het oorspronkelijke kasteel in Schengen werd gebouwd in de 14e eeuw. In de 1793 werd het gekocht door Charles Joseph Collart, arts en staalfabrikant. Zijn zoon Jean-Nicolas liet het kasteel in 1812 afbreken, met uitzondering van de toren, die nog steeds in zijn oorspronkelijke staat is. Later liet hij met het oorspronkelijke materiaal een groot buitenhuis bouwen.
Op 13 september 1871 logeerde de Franse schrijver Victor Hugo op het kasteel. Uit dank gaf hij de gastvrouw een door hem gemaakte tekening van het middeleeuwse toren. Die afbeelding is nu nog steeds te vinden op de etiketten van de wijnen van 'Château de Schengen".
De kruidentuin van het kasteel maakt deel uit van de "Tuinen zonder Grenzen", die zo'n 25 tuinen in het grensgebied van Frankrijk, Duitsland en Luxemburg omvat.




 Schengen Castle
 
The original castle in Schengen was built in the 14th century. In the 1793 it was bought by Charles Joseph Collart, a wealthy medicin and steel producer. His son, Jean-Nicolas, had the castle demolished in 1812. All that remained, was the round central tower. With the original material, Jean-Nicolas established a impressive manor house.
On 13 september 1871 the French writer Victor Hugo spent the night in the castle. He thanked his hostess with a self-drawn sketch of the old tower. That drawing is still used on the labels of the wines produced by the domaine of "Château de Schengen".
The castle's herb garden is part of "Gardens without borders", which includes about 25 gardens in the borderland of France, Germany and Luxembourg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten