vrijdag 24 januari 2014

Schengen akkoorden


Eigenlijk is Schengen met zijn 430 inwoners maar een klein, onopvallend dorpje in het zuidoosten van Luxemburg. Maar de naam is in de hele wereld beroemd geworden, dankzij de akkoorden over een 'Europa zonder grenzen' die hier werden ondertekend. Een monument op de 'Place de l'Accord de Schengen' herinnert aan die bijzondere dagen.
Aan boord van de MS "Princesse Marie-Astrid", afgemeerd aan deze kade, werden op 14 juni 1985 en op 19 juni 1990 door vertegenwoordigers van de Benelux, Duitsland en Frankrijk de akkoorden ondertekend over de gefaseerde afschaffing van de controles aan de Europese binnengrenzen en de invoering van een gemeenschappelijk veiligheids- en asielbeleid.
De akkoorden worden inmiddels toegepast door 26 Europese landen.


 


Schengen agreements
Schengen, with its 430 inhabitants, is in fact a small and modest village in the south-east of Luxembourg. Yet its name is known all over the world, thanks to the agreements for a 'Europe without borders' that were signed here. A monument at the 'Place de l'Accord de Schengen' reminds of those special occasions.
On board the MS "Princesse Marie-Astrid", anchored at this quay, represents of the Benelux, Germany and France signed the agreements on the gradual abolition of border checks at the common borders and the introduction of a common safety- and visa-policy.
Nowadays the agreements are accepted by 26 European countries.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten