woensdag 29 januari 2014

Peter von Osburg


Van het leven van Peter von Osburg is niet veel bekend. Hij was een edelman uit de 15e eeuw, die rond 1420 al zijn geld en goederen aan de stad Grevenmacher schonk. In dit huis stichtte hij het eerste Luxemburgse ziekenhuis voor behoefte pelgrims en burgers In de kapel die ook deel uitmaakte van het hospitaal werd hij later begraven, maar zijn grafsteen is in de loop der eeuwen zoekgeraakt.

In latere jaren waren onder meer een zusterhuis en een school in het gebouw gevestigd. Tegenwoordig is het een cultuurhuis, waarin ook de stadsbibliotheek en een muziekschool zijn ondergebracht.

Aan de voorkant van de statige buitentrap is het stadswapen van Grevenmacher aangebracht.


Peter von Osburg
Littlie is known about the life of Peter von Osburg. He was a nobleman from the 15th century, who donated all his possessions to the town of Grevenmacher around 1420. In this house he founded the first Luxembourg almshouse for needy pilgrims, citizens and sick. He was buried in the chapel that was part of the hospital, but his gravestone got lost over the ages.

In later years a nuns' house and a school were established in the building. Nowadays it is a house of culture, including the local library and a music school.

The municipal coat of arms can be seen on the front of the impressive staircase.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten