Ze werd geboren in 1955 in Differdange en heeft zichzelf het koken bijgebracht. In de mannenwereld van de chefkoks is ze al jarenlang een opvallend figuur. Ze had een eigen kookshow op de Duitse televisie en schreef talrijke receptenboeken. In 1989 kreeg ze als eerste - en tot nu tot enige - vrouw ter wereld de 'Bocuse d'Or', een gerenommeerde onderscheiding. Inmiddels heeft ze twee restaurants in Luxemburg. Haar 'Cuisinière' in Frisange heeft sinds 1987 een Michelin-ster. Daarnaast heeft ze nog een restaurant in het nabij gelegen Kayl, een delicatessenwinkel in Luxemburg-stad en een eigen wijngaard in Remich. Ze is bovendien ambassadeur van 'Île aux clowns', een organisatie die te vergelijken is met de Nederlandse cliniclowns.
Léa Linster
The most famous chef in Luxembourg is a women: Léa Linster.
She was born in 1955 and is a self-taught cook. In the male world of chefs, she has been a remarkabel figure for decades. She hosted a cooking show in Germany and published various cookery books. In 1989 she was the first - and so far the only - women to receive the 'Bocuse d'Or, a prestigious award. These days she owns two restaurants in Luxemburg. Her 'Cuisinière' in Frisange has a Michelin Star, first awarded in 1987. Besides that, she owns a restaurant in Kayl, a delicattensshop in Luxembourg-city and her own vineyard in Remich. She is also a patron of 'ile aux clowns', an organisation that sends clowns to cheer up seriously ill children and senior citizens.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten